Workshop energy bars & sportbites

Energy bars & sportbites 

Onlangs mocht ik een workshop zelf sportvoeding maken geven aan studenten die een sportopleiding volgen. De workshop begon met een stukje theorie over sporten en voeding. Daarna gingen de studenten aan de slag met verschillende recepten om homemade energy bars en sportbites te maken.

Sportvoeding moet niet enkel rijk zijn aan energie en/of eiwitten, als sportvoeding bestaat uit voedzame ingrediënten waaronder superfoods doet het meer dan enkel dienen als energiebron, het stelt het lichaam in staat om nog beter te herstellen van de inspanning. 

Daarom mochten de studenten zich uitleven met ingrediënten als vers fruit, noten, zaden, gezwavelde en ongezwavelde abrikozen, gojibessen, kurkuma, gedroogd fruit (oa dadels, veenbessen), cacao nibs, rijst en gepofte granen. Als smaakmakers werden kaneel, koekkruiden, kardemom en vanille gebruikt. 

Recovery shakes stonden ook op het menu, deze eiwitrijke hersteldrank werd gemaakt in de varianten banaan-pindakaas en appel ahornsiroop.

Tijdens de workshop werden de creaties aan elkaar uitgedeeld om te proeven en na de workshop kregen ze de restanten en de recepten mee naar huis.

Deze workshop is natuurlijk ook uitermate geschikt voor iedereen die sport combineert met een gezond voedingspatroon en graag zelf de voeding voor tijdens en na het trainen maakt in plaats van kostbare (en veelal niet zo lekkere) kant en klare shakes en bars te kopen.

Of je nu zelf graag sport of je kind iets gezonds mee wil geven voor tijdens of na de training, na het volgen van deze workshop ken je al een paar recepten en beschik je over een basiskennis om zelf met ingrediënten te gaan experimenteren.

Liever een voedzame energiebom dan een suikerbom? De workshop sportvoeding is dan echt iets voor jou! Of je nu voor jezelf, je sportclub of de kids een energy bar of recovery shake wil maken, tijdens deze workshop leer ik je de basics en maak je daarna in een handomdraai een echt lekkere energiebom vol goede voedingsstoffen.

Interesse in één van deze workshops? Stuur een berichtje naar ocakesinfo@yahoo.com voor meer informatie en/of het inplannen van een datum.

 

Taarten Workshops Feestjes